torsdag 11 augusti 2011

Regnigt lugn

En låååång morgon med Muriël blev det idag. Vi gick omkring i våra morgonrockar, drack kaffe, pratade, drack mera kaffe och pratade ännu mera.

Till slut vaknade vi ur vårt prat-rus och snyggade till oss. Delft var dagens mål. Delft som också kallas "Prinsenstad", prinsstaden, eftersom alla medlemmar av den nederländska kungliga familjen är begravda här. Konstnären Johannes Vermeer föddes och verkade i Delft. Ni vet, Flickan med pärlörhänge.

Så vi tar oss dit med spårvagn. Här är de röda men de har samma typ av betalsystem som i Göteborg. Man måste checka in och man måste checka ut. Kan inte låta bli att fnissa lite åt det hela.

Delft är pittoreskt vackert på alla möjliga sätt. Allt är sött och gulligt och kanalerna är vackra .... Det blir nästan lite för mycket. Till slut känner jag inte att det är någon idé att ta nästa bild för den kommer bara att bli en liten variation av den förra.

Vi känner båda att vi har slarvat med maten så vårt första stopp blir på första bästa ställe för en liten bit mat. Här äter man bröd, alltså smörgåsar både till frukost och lunch. Alla ställen som har lite lättare mat serverar diverse varma mackor. Här går inte att hålla en GI-diet. Så det blir Toasit's med skinka och brie. Sen tar det tre minuter och regnet börjar ösa ner.

Sen håller vi oss nära husväggarna, håller undan kameran för regnet, in och ut i affärer, tittar på små söta hus, vackert dekorerade fönster, alla dessa miljoner cyklar parkerade huller om buller och ännu fler söta hus och gränder. Till slut sätter vi oss på en uteservering och tar ett glas vin. sitter där flera timmar och pratar medan regner fortsätter att ösa ner.

Väl tillbaka i Haag blir det närmaste indonesiska take-away ställe, en (två) flaskor rosé och sedan alldeles utmattade hem. Nu har vi suttit och pratat några timmar igen. Fantastiskt hur mycket man kan prata om och dela. Vi som inte har träffats på så många år nu. Eller är det kanske precis på grund av det.

Vissa vänner är och förblir alltid ens vänner.

Puss på er alla mina darlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar